Кадър: БТВМрачна прогноза даде заместник-шефът на Пирогов проф. Николай Габровски

...
Кадър: БТВМрачна прогноза даде заместник-шефът на Пирогов проф. Николай Габровски
Коментари Харесай

Проф. Габровски с мрачна прогноза: В началото бяхме отличници, което бе капан. До Нова година всеки ще познава починал от Ковид

Кадър: БТВ

Мрачна прогноза даде заместник-шефът на " Пирогов " проф. Николай Габровски в предаването " Лице в лице " по БТВ. По думите му, броят на случаите на ковид ще продължава да се покачва стремително. 

" Увеличението не се дължи на по-голям брой проби каквито тълкования има, нито на някакви други фактори. Просто тази зараза се популяризира, вирусът стартира да заема от ден на ден и повече територии, това е нещо, което го виждаме на всички места в Европа. Франция затваря заведения, Испания, Германия, Гърция - на всички места се случва едно и също. Тези обстоятелства са извънредно притеснителни. Миналата зима бяхме в една цялостна изолираност и се потвърди, че тази мярка е ефикасна, тъй като нямаше разпространяване. В някои страни не беше по този начин, претрупа се системата - Испания, Англия, Италия, Ню Йорк. На нас ни се размина тази картина. Първоначално бяхме отличници и това беше клопката. Тъй като доста хора взеха решение, че се оправяме доста добре в първия стадий и хората взеха решение, че проблеми няма - че подобен вирус няма, че той е фиктивен. Но това напълно не е по този начин. Заразата съществува, а и се разраства ", сподели той.

Проф. Габровски сподели още, че през лятото сме се надявали вирусът да изчезне, само че това не се е случило. " Имаше ниски равнища, което ни успокои, и по тази причина влизаме в зимния сезон с един летящ старт. Имайте поради, че тези бройки, които ние виждаме, са една картина от преди две-три седмици. Тогава тези хора са се разхождали по улиците и са могли да го популяризират. Тоест, не желая да звуча тъмно и песимистично, само че цифрите след още две седмици ще бъдат радикално разнообразни. Не желая да влизам в някакви математически модели. Това, което обаче съм уверен, е, че в случай че инцидентно някой от вас няма познати от близкия си кръг, болен от Ковид, в идващите 2-3 седмици той ще има подобен прочут. А за жалост, отново поради статистиката за % на тежко протичащите случаи, до края на годината всеки от нас ще познава някой, който е умрял от Ковид. Хората нормално се заразяват на маса, в заведение, в компания, в която се усещат мощни ", сподели мрачната си прогноза Габровски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР