Кадър: БТВМинистърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева коментира

...
Кадър: БТВМинистърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева коментира
Коментари Харесай

Министър Танева запали ефира: 4,5 млн.лева ще върнат собствениците на къщи за гости, които не се използват по предназначение!

Кадър: БТВ

Министърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева разяснява в „ Тази заран ” мъчителната тематика с къщите за посетители у нас, които са получили европейски дотации.

Тя заяви, че по нейна заповед е осъществена изключителна инспекция на 288 къщи за посетители и за 15 от тях е открито, че са персонални вили и не работят по предназнечение.

Министър Танева заяви, че притежателите на въпросните къщи ще върнат общо 4,5 милиона лв. изискуема сума, което е 5,2 % от всички къщи.

Ето какво сподели Десислава Танева:

„ След моя заповед е осъществена изключителна инспекция на 288 от къщите под мониторинг.

За 15 от тях е открито, че не работят по предопределение. Една от тях е тази във Велинград, само че в нея като притежател на бенефицента не е кметът, а негов другар. Тази къща обаче не се употребява като къща за посетители.

Сред тестваните са и къщите в Долна баня и Луковит, мисля, че за плана в Луковит имаше съществуване на отклонения от открити индикатори и в случай че се потвърдят нарушавания, открити от фонд „ Земеделие ”, ще има финансова глоба от 5 до 15 %.

Проверна е и къщата в Сандански на някогашния зам.-министър Александър Манолев, по нея работи и прокуратурата.

Има съществуване на данни, че не действа като къща за посетители, казусът е предаден на прокуратурата и сумата по дотацията ще стане 100% изискуема, в случай че се потвърдят нарушавания.

Общо 4,5 млн. лв. ще е изискуемата сума за къщите, които не работят по предопределение, което е 5,2 % от всички 288 тествани къщи. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР