Кадър: bTVЛидерът на СДС Румен Христов прогнозира, че правителството няма

...
Кадър: bTVЛидерът на СДС Румен Христов прогнозира, че правителството няма
Коментари Харесай

Румен Христов: Кабинетът няма да изкара пълен мандат

Кадър: bTV

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов предвижда, че държавното управление няма да изкара цялостен мандат, само че не се ангажира да уточни по кое време вероятно би се стигнало до предварителни избори.

„ Виждаме, че им па́ри под краката на ръководещите, измененията в кабинета са за понижаване на напрежението, което се образува в обществото ”, означи водачът на Съюз на демократичните сили в предаването „ Тази заран ” по bTV.

„ Ако има някой огромен гаф, който да провокира неодобрение, предварителни избори може да се случат и идната година ”, счита той.

Дългата пейка на ГЕРБ на аварийните играчи, както приказват от партията, не е чак толкоз дълга, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили, като мотивът за думите му беше отдръпването на номинирания за транспортен министър Александър Манолев.

„ Манолев беше зам.-министър на туризма, после  беше началник на Агенцията по метрология и контрол, по-късно зам.-министър на стопанската система. Сега е препоръчан за министър на превоза.  Дълга пейка, а пък един човек го предлагаш на 4-5 поста. Може би е доста добър експерт, не знам. Това приказва по-скоро за привършване на идейните и кадрови запаси на ГЕРБ ”, счита Румен Христов.

Той разяснява и неподписания декрет от президента за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с което на процедура през вчерашния ден се блокира гласуването на министерските оставки и назначението на новите министри.

„ Няма указан период, в който президентът би трябвало да се произнесе, и не трябва да се чака, че документът влиза, той го валидира за 5 минути и отпътува за там, закъдето би трябвало. Те са съществени държавни мъже и ще намерят формулата на разбирателството ”, означи Румен Христов.

„ Би следвало да се знае, че би трябвало да се подпише указът и да бъде изпратен може би малко по-рано ”, добави той.

Дясното би трябвало да търси единство, сподели още Румен Христов в диалога. Според него обаче не може да се приказва за обединение.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР