Кадър БТВИсках да поканя повече участници , за да има

...
Кадър БТВИсках да поканя повече участници , за да има
Коментари Харесай

Каракачанов каза какво се случва с офертите за изтребителите

Кадър БТВ

Исках да поканя повече участници, с цел да има повече конкуренция. Само " Рафал " не изпратиха оферта, а Израел изпратиха писмо, че няма да вземат участие в надпреварата. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов, коментирайки офертите, предадени на нашата страна за закупуването на нови изтребители за родните ВВС в ефира на bTV, съобщи Блиц. 

" Предпочитанията са за нови изтребители. Винаги едно ново нещо е по-добро от остарялото. Спорът за самолетите е настоящ до толкоз, до колкото ние имаме финансови благоприятни условия. Ние разполагаме с 1.8 милиарда лв. с Данък добавена стойност. Това обаче не е оферта за някаква социална поръчка, тук става въпрос за 13 кашона с документи. Затова работната група ще работи 14 дни, с цел да направи разбор на предложенията и дали те дават отговор на нашите условия ", обясни Каракачанов процедурите към разглеждането на офертите. 

По думите му, след приключването на този период ще бъде показан отчет и стартират същинските диалози за това, дали тези предложения могат да бъдат усъвършенствани, по-специално ценово и механически. След това политико-военна група ще стартира диалози по офертите. 

Министърът на защитата разясни, че договорите са направени " страна с страна ", с цел да не се стигне до корупциони практики. Каракачанов отхвърли за политически или лобистки напън по отношение на закупването на изтребителите. По думите му, страните с офертите, " единствено ще акцентират, че техните изтребители са по-хубави, което е обикновено " при такива договаряния. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР