Кадър: БТВЧаст от мотивацията на хората на днешния протест пред

Кадър: БТВЧаст от мотивацията на хората на днешния протест пред ...

КНСБ готови за нов протест при неспазване на обещанието за вдигане на заплатите на здравните специалисти.Кадър: БТВ

Част от мотивацията на хората на днешния протест пред Министерски съвет беше неразборията около отпуснатите по-рано тази година средства за увеличение на заплатите на медицинските специалисти.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Очакваме от министъра на здравеопазването да обяви публично, болница по болница, къде са отишли парите, добави той.

Синдикалистът коментира и постигнатата днес договорка на среща на здравния министър Кирил Ананиев, ръководството на КНСБ и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи с вицепремиера Томислав Дончев в проектобюджета за догодина да бъдат отпуснати допълнителни 200 млн. лева за болниците.

Ще настояваме да е ясно разписано колко от тези пари отиват за лекарите и медицинските сестри, посочи президентът на КНСБ.

След две седмици, при сключването на Националния рамков договор, ще е ясно дали тези пари ще ги има. Ако ги няма, отново излизаме на протест, подчерта Димитров.

Ако тези пари дойдат, 3/4 от тях ще отидат за заплати, отбеляза той.

Нерешена остава битката за училищното и детското здравеопазване, добави синдикалистът. За увеличение на заплатите там трябват 15 млн. лева, но засега министърт казва "не". Ние ще застанем зад исканията на работещите и в този сектор на здравеопазването, заяви президентът на КНСБ.

Димитров съобщи, че от КНСБ заедно с колегите си от КТ "Подкрепа" ще настояват и за реално отчитане и заплащане на извънредния и на нощния труд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

Източник: petel.bg