Кадър бТВБСП твърдо стои зад предложението за минимална европейска заплата,

...
Кадър бТВБСП твърдо стои зад предложението за минимална европейска заплата,
Коментари Харесай

Нинова: Ако се приеме минимална европейска заплата, то тя в България ще е 660 лева

Кадър бТВ

Българска социалистическа партия твърдо стои зад предлагането за минимална европейска заплата, която съставлява 60% от междинната заплата. Това значи, че в случай че бъде призната в този момент, то в България минималната заплата би трябвало да е 660 лв.. Това разяснява в студиото на бТВ Корнелия Нинова. 

Става въпрос освен за минилана заплата, само че и за минимална пенсия. Не може през днешния ден един български жител, който е работилл 40 години за страната си, в този момент да получава 240 лв. пенсия и да се чуди дали да си купи медикаменти или да дадепарите за самун, разяснява Елена Йончева.

Проблемът е, че през днешния ден има не просто работещи небогати, а работещи гладни. 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността. Това са 20% от българските жители. Тук не става дума единствено за пенсионери, а за млади фамилии. Това е чист геноцид против българския народ, разяснява Йончева. 40% от българите живеят на прага на бедността, добави тя.

От в този момент би трябвало да стартираме да търсим съдружници във връзка с минимална европейска заплата. Няма по какъв начин да подкрепим модел на заплата, която да понижи още повече приходите, разяснява Нинова. Освен минимална пенсия европейска желаеме и преизчисляване на сегашните пенсии в България, тъй като не може по този начин да се живее, уточни Нинова. Вижте какво вършат в Гърция - 13-а пенсия, понижаване налозите върху храните и още и още ограничения, които да облекчат хората. Значи може да има такива механизми и те работят, уточни още тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР