Кадър: БТВБизнесменът Александър Ваклин бе гост в Тази сутрин по

...
Кадър: БТВБизнесменът Александър Ваклин бе гост в Тази сутрин по
Коментари Харесай

Александър Ваклин за подкупа, който му поиска Иванчева: Тя ме попита три пъти как се казвам, а посредникът поиска хонорар от 75 000 евро

Кадър: БТВ

Бизнесменът Александър Ваклин бе посетител в „ Тази заран ” по БТВ. Той разяснява СРС-ата от диалозите му с някогашната кметица Десислава Иванчева, когато му е поискала рушвет през април.

Ето по-интересното от това, което сподели Ваклин:

„ Не мога да кажа дали СРС-тата са автентичви, само че те дават отговор на това, което медиаторът Петко Дюлгеров е пресъздал за диалозите за сумите и метода на заплащане.

От 2017-а се бави моята кореспонденция и аз имах четири уговорени срещи по този мотив с Иванчева. Един път се видях с нея след спогодба с медиатор. 30 минути преди срещата бях извикан, да ми се изясни, че кметицата е изнервена и би трябвало да се работи бързо. Беше ми казано, че в 18 часа би трябвало да съм там, че тя няма да приказва непосредствено за пари, а в диалога с мен ще удостовери, че сме се разбрали и ще изиска да направя финансово подаяние за детска площадка. По спогодба с полицията на срещата с Иванчева аз носех диктофон, с цел да запиша диалога ни, само че по какъв начин се натиска копчето, не мога да кажа.

В диалога Иванчева ме попита три или четири пъти по какъв начин се споделям, което е израз на неприятно образование и самозабряване на един придворен, който се пробва да унизи индивида против него.  Преди това медиаторът обясни по какъв начин ще се предадат парите. Заедно с него трябваше да идем в общината, да протече срещата ни и на излизане от общината аз да му предам парите, откакто преди този момент на диалога е трябвало да ми стане ясно, че моят план ще тръгне.

Иначе медиаторът изиска 15-20 % хонорар. Това значи  75 000 евро на три вноски, с цел да тръгне първата фаза на плана. Носех със себе си белязани 70 000 евро, които трябваше да предам на медиатора. В таксито на път към общината обаче Петко Дюлгеров нещо се пречупи и не пристигна на срещата в общината. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР