Кадър: БТВ30% увеличение на заплатите на медиците беше очаквана от

...
Кадър: БТВ30% увеличение на заплатите на медиците беше очаквана от
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: 30% увеличение на заплатите на медиците беше чакана от години мярка

Кадър: БТВ

30% нарастване на заплатите на медиците беше предстояща от години мярка. Това са хората, които дават отговор за стандартите на системата, съобщи в утринния блок на БТВ доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз (БЛС). 

Припомняме, че здравният министър разгласи отпущането на в допълнение 250 млн. лева за системата. С 30% ще се усилят заплатите на чиновниците на първа линия в битка с ковид, написа Novini.bg. 

" Има чиновници, които работят в едно звено, само че получават разнообразни заплати ", сподели още той. 

" 350 млн. лв. не е получила здравната система през последните 4 години. Дори да се вдигнат цените на клиничните пътеки, ще изравним дефицита на болница ", разкри доктор Маджаров.

" Разходите за лечебните заведения тази година бяха за доста скъпи дезинфектанти и защитни средства ", добави шефът на БЛС. 

" 10% нарастване на клиничните пътеки няма да разреши на някой лечебни заведения да усили заплатите ", счита доктор Иван Маджаров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР