Кадър bTV Онлайн медиите да бъдат регулирани от Съвета за

...
Кадър bTV Онлайн медиите да бъдат регулирани от Съвета за
Коментари Харесай

Оставка! Новият шеф на СЕМ иска цензура в интернет


Кадър bTV

Онлайн медиите да бъдат контролирани от Съвета за електронни медии, изиска шефът на Съвет за електронни медии София Владимирова.

Законът за радиото и малкия екран е много тясна дреха, регулацията би трябвало да се трансформира дружно със своя бранш. В момента се получава свръхрегулация при радиото и малкия екран, а онлайн пространството стои напълно отвън регулация, а в действителност рисковите феномени да минават тъкмо оттова. Това сподели избраният отново ръководител на Съвета за електронни медии София Владимирова в „ Тази сутрин” по bTV.

На въпрос дали би трябвало Съвет за електронни медии да получи пълномощия и във връзка с уеб страниците, тя отговори: „ Вече умерено мога да кажа, че отговорът е „ Да”. „ Не става въпрос за цензура, както настоявам, че няма цензура върху радио- и телевизионните оператори. Има регулация”, акцентира Владимирова.

По думите й „ в интернет хората възприемат информацията като фастфууд”, което е изключително обезпокоително да вземем за пример по здравните тематики. „ В обичайните медии доста мъчно можеш да видиш отрицателни феномени като дезинформация и език на омразата”, уточни тя.

Що се отнася до агресивното говорене против лица и групи, София Владимирова цитира последното наблюдаване на Съвет за електронни медии от ноември м.г.: „ Резултатите демонстрират, че най-много през политическото говорене минава езикът на омразата. Моят зов към Вашите посетители е да си дават сметка за голямото въздействие, което имат над аудиторията. Хората одобряват този метод на говорене за нормален”.

Тя означи, че най-вече отрицателни феномени са били регистрирани в партийните малките екрани, само че напоследък има известно „ обиране на говоренето”.

От думите й стана ясно още, че Българска социалистическа партия все още не са подали публично документи за от дълго време оповестения си ефирен канал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР