Кадър: БТВИскането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на

...
Кадър: БТВИскането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на
Коментари Харесай

Министър Ананиев: Медсестрите да искат високи заплати от шефовете си

Кадър: БТВ

„ Искането на медицинските сестри за заплащане в размер на две минимални работни заплати  ще надвиши главната заплата на лекарите, които работят в лечебните заведения ”, съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред бТВ.

Според него такова развиване може да докара до напрежение сред гилдиите на здравните служащи.

„ Министърът на опазването на здравето не усилва заплатите ”, съобщи Ананиев и означи, че неговата работа е да сътвори условия отпусканите от министерството средства да се разпределят заслужено в болничните заведения.

Медицинските сестри би трябвало да насочат своите претенции към управленията на лечебните заведения, с които са сключили трудови контракти и са техни работодатели, съобщи Ананиев, който е безапелационен, че това „ не е прекачване на топката ”, както го упрекват някои от протестиращите здравни служащи.

Що се отнася до сумата от 50 милиона лв., които държавното управление отпусна за лечебните заведения през април и за които министър председателят Борисов съобщи, че би трябвало да бъде питан здравният министър, Кирил Ананиев съобщи, че те са преведени на лечебните заведения, само че това не значи, че са преведени непосредствено в сметките на здравните служащи. Това е работа на управленията им.

36 милиона лв. са били дали за финансиране на лекувания на болести отвън покритието на НЗОК, Спешна помощ и психиатрични лечебни заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР