Кадър bTV Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои

...
Кадър bTV Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои
Коментари Харесай

Уволнена директорка на детска градина в София: Има натиск чрез SMS-и за прием „по втория начин”


Кадър bTV

Има напън посредством есемеси, позвънявания и листчета кои деца да бъдат признати „ по втория начин”, който идва от дирекция „ Образование” в Столичната община и от районните кметове. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” по bTV уволнената директорка на 164 ОДЗ „ Зорница “ в кв. „ Горна баня” Мариана Иванова.

Тя е получила заповедта за уволняване на 20 декември. Мотивите са, че има нерегламентиран банкет на 24 деца.

Иванова посочи, че тези 24 деца са признати за четири години. Този банкет ставал посредством документи за хронично заболяване или за специфични просветителни потребности след позвъняване или есемес от началници в Столичната община.

Директорката е получавала есемеси от районния кмет на „ Овча купел” Христина Семерджиева. По думите й напън упражнява и директорката на отдел „ Образование” Мария Минчева – нормално посредством специалиста Ирена Николова.

Мариана Иванова е подготвена да покаже писмени доказателства – есемеси. Категорична е, че на сходен напън са подложени шефовете на всички общински градини в София.

Тя е безапелационна, че пари не е взимала. Чувала е, че родители са плащали по 3000 до 5000 лева на по-високо равнище, само че признава, че няма доказателства.

ОДЗ „ Зорница” е единствената детска градина с яслена група в „ Горна баня”. Иванова е желала разширение на градината и разкриване на нови групи, само че общината не е съдействала това да се случи.

Учителите в градината и родители на деца, които посещават или са посещавали ОДЗ „ Зорница “ застават зад уволнената директорка.

Тези изказвания не са правилни, чували сме ги и преди от Мариана Иванова, разгласи зам.-кметът на Столичната община по просвета и обучение Тодор Чобанов. Той е безапелационен, че тя не му е показвала есемеси. Ако наш чиновник има информация за напън, е задължен да пристигна и да заяви, сподели още Чобанов.

В предаването се включи и директорката на отдел „ Образование “ Мария Минчева, която разгласи, че приема нападките против Столичната община и персонално против нея като защитна реакция.

Тя посочи, че главният претекст за уволнението на Иванова са финансови нарушавания. Имало тъжба против нея, че взима пари.

Приетите отвън разпоредбите 24 деца се без медицински документи, разгласи още Минчева.

Тя прикани Мариана Иванова да показа обстоятелства и доказателства за обвиняванията, които насочва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР