Кадър: БТВ, архивВ протестите Гешев и Борисов са персонализирани, защото

...
Кадър: БТВ, архивВ протестите Гешев и Борисов са персонализирани, защото
Коментари Харесай

Харалан Александров: Протестиращите не искат оставката на Радев, защото той не се държи като човек с власт

Кадър: БТВ, списък

" В митингите Гешев и Борисов са персонализирани, тъй като те дейно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са свръхактивни, непрекъснато вършат нещо и много хора са смутени от това ". Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров в студиото на " Здравей, България ".

Според него протестиращите не желаят оставката на президента Румен Радев, не тъй като доста го харесват, а тъй като " той не се държи като човек с власт, а като кандидат за власт ".

„ Във времена на разбърквания и огромна политическа и социална динамичност нормалните правила са краткотрайно суспендирани. Това е характерност на революциите ”, уточни още Александров. И добави: „ Затова в такива моменти избуява разрушителното и психопатно държание ”.

По думите му на митингите има две съществени групи от хора - едната желае смяна, а другата - властта.

Задържаха някогашен народен представител поради съпричастност към прекъсването на метрото (ВИДЕО)

„ Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт ”, съобщи политологът Татяна Буруджиева във връзка прекъсването на тока в столичното метро в понеделник. 

„ Задържани бяха всякакви хора, само че в този момент са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, само че къде била тя, е просто безочливост. Искам хората да знаят, че могат да живеят умерено, без значение дали някой стачкува или не. Ако на следващия ден вашите деца са в метрото в подобен миг? Не може тероризмът да се оправдава ", разяснява още политологът.

„ Всичко си има някакви граници, даже и митингът. Може да показват неодобрение, без да се заплашва животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите управляват и изискват от политиците, само че не може да дават решения ", безапелационна е Буруджиева. 

„ Със сигурност в тази ситуация с метрото през вчерашния ден са минати някакви граници на допустимото публично и законово държание. Така или другояче в тази обстановка липсва обща спогодба за разпоредбите, по които би трябвало да живеем, защото всичко е оспорено ”, счита политологът Страхил Делийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР