Кадър БНТЗеметресението в Хърватия предизвика паника и в столицата Загреб.

...
Кадър БНТЗеметресението в Хърватия предизвика паника и в столицата Загреб.
Коментари Харесай

Българка за земетресението в Хърватия: Вадят затрупаните от руините

Кадър Българска национална телевизия

Земетресението в Хърватия провокира суматоха и в столицата Загреб. Хората излязоха по улиците, има вреди по постройките. Не се оповестява за потърпевши там. Българката Виолета Симеонова - някогашен публицист, а в този момент началник на офиса на Европейския парламент в Хърватия, описа за ужаса от земния трус пред.

" Много са потресаващи гледките. Като да вземем за пример - на един от мостовете, по които минава основният път към Петрина, се е отворил процеп от 15 см и придвижването е затруднено ", съобщи  тя.

" Това е най-големият трус тази година. За страдание има петима починали и над 20 ранени. Петрина е съвсем напълно опустошен. Все още войската и всички цивилни сили, пожарните служби, които идват от цялата страна, разчистват, с цел да спасят затрупаните. Много е потърпевша болничното заведение в Петрина, където лежат и заболели от Ковид 19. Те са евакуирани в Загреб, където лечебните заведения вършат незабавни промени, с цел да могат да поемат болните ", описа още Симеонова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР