Кадър БНТЗаместник-премиер обяви какво е необходимо да предприеме държавата срещу

...
Кадър БНТЗаместник-премиер обяви какво е необходимо да предприеме държавата срещу
Коментари Харесай

Пеканов: Държавата трябва да предприеме мерки срещу поскъпването на тока

Кадър Българска национална телевизия

Заместник-премиер разгласи какво е належащо да предприеме страната против повишаването на тока.

Надяваме се напълно скоро да получим дата за започване на договаряния за участие на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване. Бяха ни дадени ясни индикации в тази посока. Това е есен сигнал, че в България се случват значимите неща, сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия служебният заместител министър-председател по ръководство на европейските средства  Атанас Пеканов.

Той разяснява затварянето на въглищни централи у нас, което е планувано в Зелената договорка, както и фрапантното повишаване на тока.

При всевъзможни сходни  проблеми би трябвало да има компенсиращи ограничения. От друга страна би трябвало да забележим, че това са трендове в целия свят, съобщи Пеканов.

Поскъпването на тока е резултат от либерализацията на пазара. Понякога това са рисковете. Именно на пазара страната от време на време би трябвало да предприеме ограничения. В този смисъл е добре, че държавният регулатор към момента не е на свободния пазар и може да подхваща някакви ограничения, уточни вицепремиерът.

Пеканов разяснява и журналистическото следствие " Документите Пандора " на Международния консорциум на проверяващите публицисти. Истинският скандал е, че прекомерно доста време и на интернационално равнище, и в България позволяваме сходни неща да се случват. Не бива да позволяваме да има малки врати, от които избрани персони да се възползват и парите от налози да отиват в офшорни зони, а не в хазната, акцентира Атанас Пеканов.

Вицепремиерът заяви, че се възнамерява Планът за възобновяване и резистентност да бъде импортиран в Европейската комисия в края на идната седмица - на 15 октомври. Голяма  част от проблемите са конкретизирани. Имахме доста градивен разговор с партиите и с бизнеса. Остават двата огромни въпроса, които поставя  Европейската комисия – върховенство на закона и енергетика, съобщи Пеканов, като добави, че работата по тези въпроси продължава, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР