Кадър: БНТВтори протест срещу затварянето на граничен пункт Илинден-Екзохи. По-късно

...
Кадър: БНТВтори протест срещу затварянето на граничен пункт Илинден-Екзохи. По-късно
Коментари Харесай

Втори протест на търговци и превозвачи срещу затварянето на граничен пункт Илинден-Екзохи

Кадър: Българска национална телевизия

Втори митинг против затварянето на граничен пункт " Илинден-Екзохи ". По-късно през днешния ден търговци и превозвачи от региона на Гоце Делчев ще се съберат покрай българо-гръцката граница. Те упорстват тежкотоварните камиони да бъдат пропускани през пункта и заплашиха с блокади на пътя и ефикасни митинги, в случай че това не се случи, оповестява Българска национална телевизия.

Представители на търговски, транспортни и аграрни компании от региона на Гоце Делчев са безапелационни, че търпят големи загуби, поради затворения пункт " Илинден-Екзохи ". Защото пътят им до граничен пункт " Кулата ", от където могат да влязат в Гърция, се удължава и оскъпява. Част от тях даже за изгубили партньоре, с които работят в Гърция. Те упорстват за бързата интервенция на българските управляващи.

" На 6 август изпратихме писмо до Външно министерство и до представителството на Европейска комисия в България. За мен това е пагубно. Аз търгувам напълно със прилежаща Гърция. Както закупувам от там суровина, по този начин и изнася подготвен артикул към Гърция. Имам подписани контракти ", сподели Кръстьо Веселинков.

" Имаме импорт и експорт за Гърци, който сега е мощно възпрепятстван. Затварянето на пункта води до доста оскъпява не на продукта и усложнение на доставките, закъснение при тези доставки. Има транспортни компании, които отхвърлят да работят и да доставят до Гърция заради спомагателните километри, заради чакането на контролно-пропусквателен пункт Кулата ", сподели Станислав Шехинов.

Превозвачите дефинират като безусловно нелогично затварянето на контролно-пропусквателен пункт " Илинден ". Тъй като водачите минават през Кулата също без да се изисква негативен тест за ковид тях. Превозвачите са безапелационни, че в случай че Граничен пункт " Илинден " остане затворен и зимата, проходът през Папаз чаир, който свързва Сандански и Гоце Делчев, става съвсем неосъществим за прекосяване, и това ще убие бизнеса им.

" Удължава се пътя през Папаз Чаир, който е доста сложен за товарни коли. Преди 10 дни имаше и злополука. Загубите са много, за един месец към 20 000 лв. ", сподели Георги Витанов.

За да изразят недоволството си превозвачите през днешния ден в 17 часа ще се съберат в региона на село Гсподинци, на пътя, който води към затворения граничен пункт " Илинден Екзохи ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР