Кадър: БНТВсички язовири в България нямат достатъчно мониторинг. Ако това

...
Кадър: БНТВсички язовири в България нямат достатъчно мониторинг. Ако това
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Ако водната криза беше в София, щяха да въведат режим по-рано

Кадър: Българска национална телевизия

Всички язовири в България нямат задоволително мониторинг. Ако това се беше случило в София, доста по-рано щеше да бъде въведен водният режим и той щеше да бъде по-щадящ. Очевидно е, че водният режим в Перник е трябвало да бъде въведен още през лятото.

Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия българският икономист Владимир Каролев.

По-малкото превалявания той дефинира като съществена причина за обстановката в Перник. " Но по тази причина, че това се вижда от месечни данни, много хора имат виновност, че са проспали този факт, освен министър Димов. " Един от проблемите е, че за ръководство на водния цикъл на един град има минимум 3 министерства, които се занимават с това. Не съм сигурен дали Нено Димов би трябвало да е в ареста, тъй като той е подписвал информации, слагани на тепсия от зам.-министър, отговарящ за водния бранш, преди този момент има Басейнова дирекция, а още преди този момент за района има различен шеф, и те са давали информации ", сподели Каролев.

Предимството, че живеем в 21-ви век, съгласно него е че всеки, който има компютърна просветеност, може да влезе в интернет и с основни думи да си откри информация за всичко. " Тук няма потребност да знаеш и британски, в случай че напишеш Национален институт за метеорология и хидрология, ще излязат данни какви са преваляванията в България, аз открих данни от 86-та година. Това, което се вижда, е че климатичните проблеми са безспорна интрига в тази ситуация, тъй като тренда е нагоре. Тоест, през последните години преваляванията в България се усилват. 2019 година е по-сушава обаче. Данните за първите 9 месеца от годината демонстрират, че 1/4 от естествените превалявания ги няма ", разяснява още Каролев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР