кадър: БНТВластите съобщиха за безпрецедентни кибератаки на сайта на Централната

...
кадър: БНТВластите съобщиха за безпрецедентни кибератаки на сайта на Централната
Коментари Харесай

Без изненади завършва третият и последен ден от изборите в Русия

кадър: Българска национална телевизия

Властите оповестиха за невиждани хакерски атаки на уеб страницата на Централната изборна комисия.

Сондажите демонстрират, че 4 обединения сигурно преодоляват бариерата от 5% за влизане в Долната камара на съветския парламент, измежду които е прокремълската партия " Единна Русия ".

По последни данни изборната интензивност надвишава 45 %. В 12 района гласоподават и за губернатори, а в 39 - за депутати в локалните парламенти.

Към 15.00 часа московско време, когато приключиха изборите в Далечния изток, по данни на ЦИК бяха дали своят вот близо 41% от гласоподавателите, предава Българска национална телевизия.

Изненади няма, откакто сподвижници на опозиционера Алексей Навални не бяха позволени до присъединяване. Според самостоятелни наблюдаващи изборите не дават отговор на интернационалните стандарти, поради цензурата в медиите, премахване на претенденти и голям брой нарушавания.

" Видяхме тълпи от хора пред изборни секции в доста райони. Това е насила за гласоподаване. В събота и неделя, изключително през нощта, съобщаваха за навлизане на хора в погрешно запечатани пространства за предпазване на бюлетини ", съобщи Станислав Андрейчук, група за наблюдения на избори " Голос ".

" Атаките не престават, те имат явен фокус. Ние сме спокойни и ще се борим с това ", добави Елла Памфилова, ръководител на ЦИК.

Имаше и такива рядкости. Френски ефирен екип снима претендент за Народното събрание на Санкт Петербург от опозиционната партия Яблоко, който има двама двойници, със същите дребни имена и семейства.

" Нашите управляващи са организирали двама подправени Вишневски ", добави самостоятелният претендент Борис Вишневски.

Двамата са неоткриваеми, само че промяната на имената им е доказана публично, споделя френският кореспондент.

" Няма нищо нелегално в това някой да си смени дребното име, бащиното или семейството ", сподели още Олга Сердюк, изборна комисия на Санкт Петербург.

На тези избори можеха да гласоподават над 600 000 души с съветски паспорти от сепаратистките Донецка и Луканска области на Украйна. Киев назова това стъпка към анексиране.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР