Кадър: БНТВ мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на

...
Кадър: БНТВ мярката 60/40 държавата заплаща 60% от заплатата на
Коментари Харесай

Сачева: Държавата изплаща 60% от осигуровките, а не 100%

Кадър: Българска национална телевизия

В мярката 60/40 страната заплаща 60% от заплатата на служащия и 60% от общия размер на осигуровките, а не цялостния. Такова е било офицалното предложение и подобен е гласуваният текст след диалог с работодателите. Въпреки това към тази мярка сега има задоволително огромен интерес, като чакам той да нарасне още повече с включването и на осигуровките. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, написа Novini.bg.

,,Да, има растеж на безработицата, само че не щеш ли след три следващи дни на висок % на регистрирани безработни, през вчерашния ден отбелязахме спад на общия брой регистрирани в бюрата по труда, което въпреки всичко е добра вест. Предстои да забележим по какъв начин ще продължи наклонността. По публични данни през вчерашния ден 647 души са си намерили работа, с което общият брой на хората, които са си намерили работа през бюрата по труда, към този момент надвишава 10 500``, разгласи министър Сачева.

,,Мярката 60/40 не е универсална. Тя е за опазване на заетостта. Разбира се, ние ще създадем разбор на мярката, с цел да разберем какъв брой души са запазили работното си мяста по време на рецесията, само че динамичността на пазара на труда сигурно ще бъде много сериозна в идващите два месеца``, разяснява още общественият министър и увери, че следва да бъдат разисквани и следващи ограничения, касаещи преодоляването на безработицата у нас.

Деница Сачева сподели още, че 745-има наши сънародници, завърнали се от чужбина, са регистрирани в бюрата по труда.

Накрая общественият министър още веднъж подсети, че всички услуги, предлагани от бюрата по труда, могат да бъдат осъществявани и електронно и прикани хората да се възползват от тях, с цел да се избегне образуването на опашки.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР