Кадър: БНТТрудно е да се направи обща оценка на образователния

...
Кадър: БНТТрудно е да се направи обща оценка на образователния
Коментари Харесай

Просветният министър: В условията на електронна среда децата даже учат повече

Кадър: Българска национална телевизия

Трудно е да се направи обща оценка на просветителния развой сега, само че резултатите, които получаваме от цялата страна, демонстрират, че в този момент в електронна среда децата учат дори повече.

Това разгласи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев, пише Novini.bg. 

" Учителите имат подадени разпореждания от МОН и ги съблюдават. Учителите споделят самостоятелно или групово с децата. Опитваме са да компенсираме това, че не може да се обезпечи наличие в клас. Дистанционното образование започва доста добре. Искам да благодаря на всички - учители, родители, деца. Те демонстрираха, че спокойта е добра и се получава последователно добра организация. Никой не беше квалифициран за тази обстановка. Не е значимото да седиш в час, с цел да получиш нужните познания. Важното е да предизвикваме интереса на децата и да ги мотивираме да четат отвън образователния час и през целия си живот. Мисля, че бяхме не запомнили какъв брой са значими учителите. Сега родителите схващат какъв брой тежка и виновна е тяхната работа. Родителите могат да посещават виртуалната класна стая и да видят каква е действителната конюнктура, при която работят учителите. Искам още веднъж да благодаря на всички учители. Виждам една сериозна готовност при всички. Учителите не са изоставили нито един възпитаник. Тези, които не могат да вземат участие в отдалеченото образование - учители, посредници, шефове им носят материалите по домовете ", разкри просветителният министър.

" Добрата вест е, че стартирахме сполучливо електронното образование. Даже мога да кажа, че на доста места се навакса изоставеното поради грипната почивка. Тези дни, в които има електронно образование, ще се приравнят към присъствените образователни часове. Като завърши ситиуацията, ще създадем анализ какъв брой още часове ще се нужни, с цел да се приключи образователната година. Тази оценка ще е самостоятелна за всяко едно учебно заведение. Повече ще отучват тези деца, които в този момент не вземат участие в отдалеченото образование. Със сигурност няма да има нулева образователна година. Сигурно ще има удължение, само че всичко ще се реши, когато завърши карантината. По-добре е да не приказваме по тази причина в този момент, с цел да не сътворяваме още повече неизясненост, тъй като в този момент някъде ще излезе като вест, че ще има удължение на образователната година без да се разяснят всички детайлности. Има доста условности и всичко ще се реши, когато завърши карантината. Всичко за висшето обучение ще се случи на база съглъсуване на всички страни в света. Най-вероятно това ще стане идващия месец ", предвижда за край Вълчев.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР