Кадър: БНТПротест заради мръсен въздух блокира пътя Русе - Силистра.

...
Кадър: БНТПротест заради мръсен въздух блокира пътя Русе - Силистра.
Коментари Харесай

Протест заради мръсен въздух блокира пътя Русе - Силистра

Кадър: Българска национална телевизия

Протест поради замърсен въздух блокира пътя Русе - Силистра. В основата бяха поданици на Мартен, които оповестиха, че желаят прекъсване на всички производства в региона, които съгласно тях замърсяват околната среда.

Темата излезе на дневен ред след разискване на Общия организационен проект на последното съвещание на Общинския съвет в Русе, оповестява Българска национална телевизия.

Спорове провокира статутът на индустриалната зона сред граничния пункт Дунав мост и Мартен, и опциите там да работят предприятия от химическата промишленост.

В отговор на обвиняванията, компаниите които работят на площадката на някогашния Комбинат за тежко машиностроене, упорстват пред Изпълнителната организация по околна среда и локалната екоинспекция в региона сред индустриалната зона и град Мартен да се сложи профилирана мобилна станция, която да замерва чистотата и възможното замърсяване на атмосферния въздух.

Недялко Попов, екосдружение " Дунавски район ": Докато Общината разглеждаше въпроса с устройствения устав 3 часа, тук имаше извънредно тежко обгазяване на Мартен. Ние сме изправени към този момент до стената или би трябвало да се изселваме, изключително в случай че влезе в действие тия нови капиталови оферти.

Димо Тонев, кмет на гр. Мартен: Има си институции, които би трябвало те да кажат, от кое място идват тези миризми. Според мен би трябвало в Общия организационен проект да бъде заложено място, площадка за цялостна пречиствателна станция и вероятно, в случай че се сложат и мобилни станции, ще се знае от кое място идва замърсяването и коя е компанията, която замърсява нашето обитаемо място.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР