кадър: БНТПрокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE между

...
кадър: БНТПрокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE между
Коментари Харесай

Следващата седмица прокуратурата отговоря на евродепутатите за Гешев и Борисов

кадър: Българска национална телевизия

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията " LIBE " сред 25 и 28 септември.  Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се прави следствие за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Това съобщи заместител основният прокурор Даниела Машева в ефира на Българска национална телевизия.

Припомняме, че в края на август министър председателят и основният прокурор не участваха на чуването в специфичната група за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Европейския парламент, макар че бяха поканени. Евродепутатите обаче не се отхвърлиха от желанието си да получат отговори за обстановката у нас и изпратиха въпроси до Борисов и Гешев, измежду тях има питания за „ Барселонагейт ” и за записите и фотосите на премиерското чекмедже в Бояна.

По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения по отношение на политическата принадлежност на лицата, към които се осъществя наказателна отговорност.

" За парцелите в Барселона нашият отговор се приготвя . Извършва се инспекция, назначени са данъчни проверки. От месец юли е изискана информация от испанските управляващи по тяхното изказване, че там се води следствие. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното съдействие бихме желали да получим тези доказателства, с цел да се направи преценка оттук-нататък, съгласно събрания материал, по какъв начин ще се действа - дали има данни за осъществено закононарушение ", коментира Машева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР