Кадър: БНТПрофилите на Тръмп във Фейсбук и Инстаграм остават блокирани

...
Кадър: БНТПрофилите на Тръмп във Фейсбук и Инстаграм остават блокирани
Коментари Харесай

Профилите на Тръмп във Фейсбук и Инстаграм остават блокирани за неопределено време

Кадър: Българска национална телевизия

Профилите на Тръмп във Facebook и Инстаграм остават блокирани за неопределен срок. Първоначално той бе краткотрайно блокиран, само че възбраната е била продължена, стана ясно от изказване на изпълнителния шеф нa компанията майка Марк Зукърбърг.

Първоначално сдружението беше наложило единствено 24-часово ограничаване на достъпа на американския президент до профилите му.

Причина за решението бяха събитията във Вашингтон в сряда, в които няколкостотин души нахлуха в постройката на американския парламент. Щурмът беше осъществен след едночасова тирада на самия Тръмп пред негови симпатизанти. Тя съдържаше погрешни изказвания за това, че е същинският победител на изборите и апели към хората да въстанат против " отнетата му " победа.

В четвъртък Марк Зукърбърг дефинира като огромен риск опцията президентът да продължи да употребява платформата. Той имаше поради риска, произлизащ от разпространяването на погрешни изказвания.

Заради нарушавания на общите правила на обществената мрежа Тръмп ще бъде лишен от опцията да разгласява най-малко до 20 януари, когато изтича президентският му мандат.

Това решение бележи най-значителната глоба, налагана на американския президент от огромна компания за обществени мрежи.

Страницата на Тръмп във Facebook има над 35 милиона почитатели. Американският президент от години употребява обществените мрежи като инструмент за политическо другарство с гласоподавателите си.

Платформата Туитър, в която Доналд Тръмп е най-активен, в четвъртък блокира профила му за 12 часа. В петък компанията възобнови достъпа му.

Социалните мрежи са подложени на възходящ напън поради слабия надзор, който упражняват върху разпространяването на дезинформация, изключително по време на значими политически процеси, каквито бяха последните избори в Съединени американски щати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР