Кадър: БНТПрезидентът няма правомощия, с които може да въздейства върху

...
Кадър: БНТПрезидентът няма правомощия, с които може да въздейства върху
Коментари Харесай

Политолози: Президентът няма правомощия, с които може да въздейства върху Изборния кодекс

Кадър: Българска национална телевизия

Президентът няма пълномощия, с които може да влияе върху Изборния кодекс. Това, което инициира той, ще бъде една полемика, която няма да има директни политически последици. Това предвижда политическият анализатор Димитър Ганев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Той добави, че в случай че ще отваряме още веднъж Изборния кодекс, то по-добре да е в този момент, а не директно преди избори. „ В обществото остана горчивия привкус от предходните изборни промени. Трябва да се реализира някакъв политически консенсус. Изборите са доверие. Ние имаме вяра, че на това се гради демокрацията. Много неприятно ще е в случай че се загуби доверието на жителите “, акцентира Ганев.

Според политическия анализатор Росен Карадимов две неща би трябвало да се сложат на масата - гласоподавателите, които не гласоподават и машинното гласоподаване.

Карадимов добави, че огромният брой на недействителните бюлетини срутват доверието на гласоподавателите. По думите му страната би трябвало да си разреши разноски, които да подсигуряват повишението на доверието на гласоподавателите.

„ Съгласен съм, че в случай че се вкара машинно гласоподаване, този вид недействителни бюлетини, ще бъде премахнат, само че се крият други опасности “, разяснява политологът. Ганев добави, че казусът не е върху метода на гласоподаване, а в опорочаването на изборите.

По думите му локалните избори са характерни и доста сложни за образуване.

„ Когато се гласоподава машинно се взема решение казуса с броенето “, уточни Карадимов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР