Кадър: БНТПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви в петък, че

...
Кадър: БНТПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви в петък, че
Коментари Харесай

Джо Байдън: Ще продължим да плащаме по 1400 долара на американските граждани в кризата

Кадър: Българска национална телевизия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в петък, че коронавирусът към момента опустошава стопанската система на Съединените щати. Той добави, че имунизациите са приоритет номер едно в проекта му за подкрепяне, прочут като Американски избавителен проект.

Байдън също по този начин означи, че няма да се откаже от заплащането на 1400 щатски $ на американските жители, наранени от Коронавирус рецесията, като помощта ще включва и средства за обезпечаване за безработица, помощ за наемане, отварянето на учебните заведения, грижи за деца и попречване на съкращения на главен личен състав.

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че проектът освен ще реши икономическата рецесия, породена от COVID-19, само че и ще направи Съединени американски щати по-конкурентоспособни на международно равнище в дълготраен проект. На среща в Белия дом с топ демократи от Камарата на представителите, Байдън сподели, че Съединени американски щати няма да се върнат към цялостна претовареност при сегашните темпове на основаване на работни места в продължение на 10 години, наблягайки нуждата законодателите да работят по неговата антипандемичен стопански проект за 1,9 трлн. $.

" Това е животът на хората. Хората от действителния живот са засегнати и ние можем да го изправим ", сподели Байдън пред кореспонденти. " Когато им оказваме помощ, ние оказваме помощ и на нашата конкурентоспособност ", уточни той.

Очаква се Байдън да упорства за повече фискални тласъци по време на тирада по-късно в петък, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министърът на финансите Джанет Йелен и вицепрезидентът Камала Харис също ще вземат участие във виртуална полемика с членове на така наречен " Национална черна комерсиална камара ", с цел да обсъдят президентският избавителен проект.

" Националната черна комерсиална камара " е учредена през 1993 година, като това е организация с нестопанска цел, безпартийна, несектантска, отдадена на икономическото овластяване на афро-американските общности.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР