Кадър БНТПреди две седмици поканихме политическите сили на консултации как

...
Кадър БНТПреди две седмици поканихме политическите сили на консултации как
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Надяваме се най-после да спечелим в София

Кадър Българска национална телевизия

Преди две седмици поканихме политическите сили на съвещания по какъв начин да бъде финансирана многопартийната политическа система, тъй като това не е въпрос, който касае единствено обособените партии, само че и цялата система у нас. Българското общество би трябвало да бъде уверено, че ние, които представляваме жителите в Народното събрание, сме заслужили финансирането си. Това показа в студиото на ``Още от деня`` в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, съобщи вести.бг.

,,Ние имаме позиция от години по отношение на размера на дотациите и по какъв начин би трябвало да се финансират политическите партии. Искам да прибавя още, че партийните дотации са най-контролираният разход в страната, това са най-стриктно следените пари``, уточни депутатът и разгласи, че ГЕРБ желаят да легализират корупцията, допускайки разновидността за частно финансиране на партиите.

,,В подобен случай българското общество би трябвало да избере какви политици желаят да го ръководят - такива, които са подвластни от гласоподавателите си, или такива, които са подвластни от бизнесмени``, разяснява Свиленски.

По отношение на договорката с ЧЕЗ националният представител от опозицията изрази разочарованието си, че българската страна не е показала самодейност да закупи сдружението.

,,Всичко е обикновено на ``Позитано``, доколкото може да е обикновено и умерено след загубата на евроизборите. Иначе в неделя ще има пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който ще избере новия шеф на предизборния щаб за идните локални избори``, изясни Свиленски.

На въпрос какъв би трябвало да е претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на столицата Георги Свиленски акцентира, че е значимо да бъде човек, който сигурно да бъде определен.

,,Очакваме най-сетне да спечелим София, тъй като отдавна не сме печелили в столицата``, заключи депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР