Кадър: БНТПравителството и Националният щаб сме убедени, че носеното на

...
Кадър: БНТПравителството и Националният щаб сме убедени, че носеното на
Коментари Харесай

Ананиев: Целта на нашите мерки е кривата на пика да бъде по-плавна

Кадър: Българска национална телевизия

Правителството и Националният щаб сме уверени, че носеното на маски на публични места е потребна мярка. Това е по този начин минимум заради три аргументи. Първата е, че по този метод хора, които са инфектирани, само че не знаят, няма да могат да популяризират болестта. Втората причина е, че тази мярка отсрочва във времето налагането на по-тежки ограничения, които ще лимитират определни цивилен права. Третата причина е, че в целия свят носеното на маски се възприема като потребна мярка.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия минситърът на здравеопазването Кирил Ананиев по мотив анулираната през днешния ден заповед за носене защитни маски на публични места. " Медицинската общественост сега е разграничена на две. Едните са безапелационни, че маската е наложителна, тъй като по този начин някой инфектиран не може да предава болестта. Аз съм на същото мнение. Другата част от здравното съсловие не е толкоз уверена в полезността на маските. Днес в името на консенсуса анулирах моята заповед за наложително носене на маски. Призовах всички българи все пка да носят маски. Днес поехме ангажимент и ще доставим над 1 млн. маски, които ще са за всички български жители, които са обществено затруднени и такива, които не могат да си закупят. Същото важи и за хората на предна линия в битката с ковид - лекари, медицински сестри, чиновници на РЗИ, полиция. В България към този момент няколко компании преориентираха производството си и шият едни от най-хубавите маски в света. Отделно другата седмица чакаме 2 млн, маски от Китай. Маски ще има ", безапелационен бе Ананиев, написа Novini.bg.

" СЗО поучава да се тестват повече хора. Видяхте през днешния ден министър председателят беседва с Южна Корея, откъдето да внасяме PСR проби. С тестването можем да придобием по-ясна картина на тези, които са болни и носят вируса. Можем да създадем един по-качествен разбор на обстановката. В подготвеност сме и да стартираме тези 1000 теста на служители на реда, лекари, водачи на коли за спешна помощ, за които се разбрахме предходната седмица. Още не сме достигнали пика на болестта. Целта на нашите ограничения е кривата на пика да бъде по-плавна. Нашите ограничения са превантивни и получихме поздравления за тях от целия свят ", разкри Ананиев.

" Всеки ден следим положението на лечебните заведения и леглата, без значение от тяхната благосъстоятелност. С моя заповед е направено едно разпределние на леглата в цялата страна, с цел да сме сигурни, че ще обхванем цялата територия на България. Във всеки един миг можем да удвоим тези над 800 кревати. Персоналът е обезпечен в инфекциозните отделения и е подготвен. Всеки ден доставяме медицинските експерти с нужните защитни средства. Дано не се стига до варинат Б, при който има внезапно повишаване на инфектираните, само че ние сме подготвени и за това. Има ясно написани правила за преструктуриране на лечебните заведения. В момента детските ясли и учебните заведения не работят. Там приказваме за медицински лица в порядъка на 10 000 души, които сега не работят и при потребност могат да се включат в борбата с ковид ", добави Кирил Ананиев.

" Карантината в Банско пада безусловно по-късно, само че жителите на града са задължени да съблюдават безусловно всички ограничения, които важат сега за цялата страна. България в действителност се намира в изключително състояние. От тази тежка обстановка можем да излезем единствено дружно и солидарни като общество. Искам да благодаря на всички, които подаряват. До момента по нашата сметка в Министерство на здравеопазването са получени над 2 млн. и 200 хиляди лв.. Тези пари ще бъдат харчени транспарантно и всеки един лев ще бъде регистриран на уеб страницата на Министерство на здравеопазването. Средствата ще отидат основно за здравна инсталация и защитни средства за лекарите ни ", приключи Ананиев.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР