Кадър: БНТПодпорна стена на речното корито в Търговище се срути

...
Кадър: БНТПодпорна стена на речното корито в Търговище се срути
Коментари Харесай

Търговище след пороите: Срути се подпорна стена на речното корито

Кадър: Българска национална телевизия

Подпорна стена на речното корито в Търговище се срути през вчерашния ден след пороите. Свлечен е земен насип, а част от асфалта на крайречния бул. е висящ над реката. Пропаднали са бордюрите и пътната мантинела. Движението в сектора се прави в едната лента, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Тази заран комисия от общинската администрация извърши оглед на вредите, а от кметството започнаха процедура по възобновяване им.

Над 40 са сигналите за наводнени подземни пространства в публични, жилищни здания и в търговски обекти. Работата по отводняването и почистването им продължава.

Аварийни екипи почистват и дъждоприемните шахти. По данни на метеорологичната станция, количеството на падналия в Търговище дъжд е 75 л/кв. м., което е близо 95 % от месечната норма. Улиците потънаха във вода, а шахтите бълваха като фонтани.

Д-р Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: Канализацията мъчно побираше всичката вода, в действителност това е най-голямото злополучие тук. От дъжда има наводнени изби, детски градини, изби на учебно заведение, само че няма такива огромни вреди. Единствената вреда е тази подпорна стена, която е на пътя. Ще бъде направена в най-близко време, ще гледаме да я възстановим от община Търговище, съгласно инженера на общината ще коства към 50 хиляди лева
Димитър Иванов, свидетел: В началото на пролетта го ремонтираха, при първия по-силен дъжд и се завърши с ремонта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР