Кадър: БНТОт въвеждането на извънредното положение у нас до края

...
Кадър: БНТОт въвеждането на извънредното положение у нас до края
Коментари Харесай

Главен комисар Светлан Кичиков: 142 000 българи са се завърнали у нас от началото на извънредното положение

Кадър: Българска национална телевизия

От въвеждането на изключителното състояние у нас до края на месец март в страната са влезнали 142 093 българи. Това заяви пред Българска национална телевизия шефът на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков.

По думите му, съвсем същият е и броят на българите, които са напуснали страната, само че множеството от тях са пътували, преди да влязат рестриктивните мерки, написа Блиц.

Според основен комисар Светлан Кичиков, пикът на завръщащи се у нас към този момент е отминал.

Шефът на " Гранична полиция " разяснява и зелените коридори за бързо прекосяване на камиони. По думите му такива има на българско-гръцката граница (ГКПП Кулата и Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко Войвода с авариен Илинден), както и на българско-румънската граница (Видин и Русе с запаса Оряхово и Силистра).

Проверката на един камион там от страна на Гранична полиция лишава 2-3 минути, а дружно с работата на митниците престоят рядко надвишава 15 минути.

На построения буферен паркинг на бившето военно летище " Узунджово ", на който се изчаква ред за влизане в Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, сега има 75 камиона ", сподели шефът на " Гранична полиция ".

Става въпрос главно за украински камиони, чиито водачи чакат да им изтече въведената от турските управляващи карантина. Там най-много се събирали 130-140 камиона, които минавали за към 4-5 часа.

Главен комисар Светлан Кичиков уточни, че с отварянето на този паркинг е избегнато скупчването на камиони на автомагистралата към пункта. Миналата година около такива колони са станали над 120 произшествия с петима починали и над 30 тежко ранени.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсичк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР