Кадър: БНТОставката на председателя на КПКОНПИ беше липсващото звено покрай

...
Кадър: БНТОставката на председателя на КПКОНПИ беше липсващото звено покрай
Коментари Харесай

Политолог: Със сделката за F-16 излязохме от сферата на влияние на Русия

Кадър: Българска национална телевизия

Оставката на ръководителя на КПКОНПИ беше изчезналото звено около ``апартаментгейт``, тъй като всички забъркани в този скандал подадоха оставки, тъй че и тази оставка беше предстояща и разумна. Такова мнение изрази в утринния блок на Българска национална телевизия политологът доц. Румяна Коларова.

,,Това, което прави един политик, арбитър или прокурор има резултат върху всеки един от нас, тъй че е извънредно време КПКОНПИ да стартира да работи по-ефективно``, добави Коларова.

Тя показа още, че еманацията за миналия политически сезон е била договорката за закупуването на F-16.

,,Това беше едно измъчено решение, тъй като беше мъчно, посредством което излязохме от сферата на въздействие на Русия``, уточни Коларова и добави, че през есента ни следва да разберем до каква степен постоянна е партийната система у нас по време на локалния избор.

Политологът Татяна Буруджиева също разяснява оставката на Пламен Георгиев като ръководител на КПКОНПИ, заявявайки, че доста малко хора могат да устоят, когато бъдат подложени на сходен напън.

,,Много постоянно в политиката претекстовете са персонални, тъй като мъчно се устоя на сходни неща. Много малко от политиците си дават сметка, че когато попаднат под светлините на прожекторите не могат да работят както останалите жители. В политиката има едни учредения, които са по-силни от това дали нарушаваш закона или не, нещата опират и до морал``, изясни Буруджиева.

Тя не се съгласи с изказаното мнение на колежката си за връзката сред договорката за F-16 и съветското въздействие.

,,Лично аз не виждам такава връзка, тъй като този развой по закупуване на нови самолети минава през доста разнообразни неща. Просто има едни геостратегически ползи, от които се опитваме да бъдем част``, счита тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР