Кадър БНТОще 2017 г. направихме предложение минималната работна заплата да

...
Кадър БНТОще 2017 г. направихме предложение минималната работна заплата да
Коментари Харесай

Ваня Григорова от КТ Подкрепа: Искаме по-ускорен ръст на минималната работна заплата

Кадър Българска национална телевизия

Още 2017 година направихме предложение минималната работна заплата да стигне постепенно 1000 лева За страдание няма забележителен растеж. Все още считаме, че той би трябвало да е доста по-интензивен, с цел да дава отговор на продуктивността на труда. Искаме по-ускорен растеж на минималната работна заплата. Това съобщи Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " в предаването “Още от деня ” по Българска национална телевизия, съобщи вести.бг.

“Получихме сигнал за незаплащане на нощен труд по Черноморието. Сигналът беше за един от най-големите заведения за хранене по морето - във Варна. На същото място са карали и служащите да подписват заявления за неплатен отпуск. За страдание там нямаме синдикати, за това единственото, което успяхме да създадем е да пуснем сигнал до Инспекцията по труда ”, разкри още тя.

" Бизнесът не обича да заплаща, както става в този момент за първите дни на болничните дни. Сега би трябвало да се реши, дали както в този момент да оставим работодателите да изплащат болничните, или да натоварим с по-големи разноски всички жители ", добави Григорова.

" Ако желаеме промяна - да използван европейския вид, а точно работодателят да изплаща на 100 % първите три дни на болничния ", приключи Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 cron1 (преди 19 секунди) Рейтинг: 3383 | Одобрение: 833 Докато МРЗ не стане 1000 лева НЕТО, а мин. пенсия 500 лева, всичко е ДЕМАГОГИЯ!!!  Гняв  Гняв  Гняв https://www.facebook.com/Kronenberg111/ Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР