Кадър БНТНяколкостотин перничани се включиха в автошествието Къде ни е

...
Кадър БНТНяколкостотин перничани се включиха в автошествието Къде ни е
Коментари Харесай

Перничани излязоха на протестно автомобилно шествие заради водния режим

Кадър Българска национална телевизия

Няколкостотин перничани се включиха в автошествието " Къде ни е водата? ", което потегли от спортна зала " Борис Гюдеров ", минава през целия град и доближи до село Студена. След това протестиращите ще се върнат назад, написа Българска телеграфна агенция.

Недоволните упорстват за уволнения, следствие, съд и присъди за всички длъжностни лица, довели с дейностите си или бездействието си до водната рецесия в община Перник. Хората желаеха също неотложно преструктуриране на ВиК - Перник, а за дейно решение на рецесията да се откри бързо техническо решение за довеждане на вода в града от софийската водопроводна мрежа, както и от язовир " Долна Диканя ".

Според недоволните е необходимо да продължи строителството на язовир " Раянци ", планиран да водоснабдява пет общини в Пернишка област, както и да се изготвят нови разбори и експертни оценки за възобновяване на връзката с язовир " Пчелина " за промишлено водоснабдяване. Протестиращите желаеха също обезщетителни ограничения за жителите, обхванати от водната рецесия, добавя Българска телеграфна агенция.

Събралите се на митинга благодариха на служащите и чиновниците във ВиК, също и на хората, които непрекъснато оказват помощ за превъзмогване на водната рецесия в Перник. Те настояха взаимно с инициативния комитет " Спаси Перник " да се създаде система за разпределяне на изворна и минерална вода на популацията, с приоритет за уязвимите групи. Недоволните желаеха също да се почисти дъното на язовир " Студена ", както и жителите всекидневно да бъдат осведомени какво се прави по осъществяване на спешния проект.

Протестът ще продължи до 15,00ч.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР