Кадър: БНТНовоизбраният президент на САЩ Джо Байдън разкри какви ще

...
Кадър: БНТНовоизбраният президент на САЩ Джо Байдън разкри какви ще
Коментари Харесай

Байдън: Борбата с коронавируса и имиграцията са сред приоритетите за първите сто дни

Кадър: Българска национална телевизия

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън разкри какви ще са целите му в първите 100 дни от ръководството му. Сред тях са битката с ковид и имиграцията. Джо Байдън сподели в изявление за NBC, че готви законопроект, който ще разреши на 11 милиона души без документи да получат поданство.

Действията ми значително ще зависят от съдействието с Конгреса, разясни Джо Байдън. Ще бъдат анулирани укази на Доналд Тръмп, свързани с екологията, които съгласно Байдън са били " извънредно разрушителни " и са повлияли върху здравето на американците.

Байдън съобщи, че има желание да очертае редица ограничения, по силата на които локалните управляващи и елементарните жители да получат финансова помощ. За следващ път определеният за държавен глава сподели, че една от най-важните му задания ще бъде да сплоти обществото. Той не изключи част от постовете в администрацията му да бъдат заети от републиканци. Едва ли обаче това ще стане скоро, добави Байдън. Екипът му към този момент има достъп до ежедневните отчети със секретни разследващи данни. На излизане от залата, където Байдън показа част от екипа си, той беше запитан дали към този момент е чел сходна информация.

" Беше ми препоръчано. Но не, не съм ги преглеждал през днешния ден. Това ще се прави постоянно. След като получих достъп, всички бяха доста учтиви, предложиха цялата информация ", отговори той.

От имената, които към този момент са оповестени като част от новата администрация на Белия дом, стана очевидно: във външнополитически проект Вашингтон ще се обърне към обичайните си съдружници. А когато бъдат определени и назначени, новите лица освен ще възстановят, само че и ще премислят американската външна политика, сподели още Байдън. С оптимизъм реагират и пазарите - един от главните показатели на Американската фондова борса - Дау Джоунс, се увеличи доста след изявите на Байдън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР