Кадър БНТНе, нямам роднини във властта! Имам един брат, а

...
Кадър БНТНе, нямам роднини във властта! Имам един брат, а
Коментари Харесай

Ексклузивно! Валери Симеонов изригна: Цялата тази дандания е пълна глупотевина! Какво значение има кой на кого е кум?!

Кадър Българска национална телевизия

Не, нямам родственици във властта! Имам един брат, а братовчедите ми са пенсионери. Това отсече пред Българска национална телевизия Валери Симеонов и допъни, че компаниите, с които е обвързван, са тези, които е основал и управлявал, защото е от 25 години в бизнеса.

От 2014 година съм обвързван с телевизия СКАТ, тя не е получила от страната стотинка за нищо, за разлика от доста по-ниско рейтингови малките екрани. И там никой за нищо не може да ме хване, отсече той.

На въпрос може ли да е безапелационен за съпартийците си, че също нямат рода във властта, Симеонов сподели, че цялата тази дандания е цялостна глупотевина. Какво значение има кой на кого е кум, брат или друго. Не е ли по-добре да се ревизира дали тези хора са злоупотребили, дали има нещо неправилно, нарушили ли са по някакъв метод служебните си отговорности и дали има с кого да ги заменят в този момент в община Хасково. Дайте в този момент да ги отстреляме, да ги натоварим на конските вагони и да ги откараме в Белене. Това е соцмислене и с това се занимават хора с доста невисок интелектуален капацитет. Може ли с това да се занимаваме една седмица, удиви се вицепремиерът. 

Като си спомня какви неистини ръси Елена Йончева за оградата, та се наложи да я дам на прокуратурата. Тази жена не споделя истината, тя лъже. Същите нелепости за оградата, които приказваше, в този момент ги трансферира по новата тематика. Шуробаджанащината е обвързвана със социализма, това значи да сложиш негодник на някаква позиция, тъй като ти е родственик. А тези хора в Хасково са блестящи експерти. Сега бих питала този кмет там по какъв начин ще продължава да работи там. Защо трябваше на тази жена, която е на депутата Ненков брачна половинка, бременна в 8-ия месец, за какво трябваше да я уволнят. Може ли да освободиш жена, която следва да влезе в майчинство, възмути се Валери Симеонов.

Сериозният разбор на системата е, че казусът не е в това, че работят родственици - в случай че те са положителни експерти, безконтролно е да предизвикваш тяхното премахване, добави той. Най-сериозното в този момент е и е процедура партийното предопределение. Изгонени са едни хора, а са поставени други на партиен принцип - всички партии го вършат 27 години. В моя кабинет има шест броя и няма нито един партиен член, само че всички са с квалификации, отсече той. 

На въпрос прави ли го това нещо ГЕРБ Симеонов акцентира, че съвсем няма изключения от тази процедура. Прави се всеобща чистка, по този начин ли се махат хора, които са натрупали потенциал. Ами дали в България има толкоз доста фрагменти. Мога да дам отвратителни образци - представете си някакъв си партиен водач обръща администрацията на България наобратно, с цел да сътвори в допълнение място, с цел да сътвори място в една регионална администрация да си тури там една калинка. Когато се сътвори един кадър, ние вместо да го щадим, без значение от коя партия е, за какво би трябвало да се махат тези хора. Например един Антон Иванов - непретенциозен, работил в енергетиката, само че има един огромен минус - бил брат на Христо Иванов, уточни Симеонов. 

Всички министри, върху които се упражнява принуждение да назначават и уволняват, да ми се обадят. Пука ми, в случай че ми се разсърди някой. Аз за какво съм тук? Да играем валс? Мястото ми е тук, с цел да свърша работа, отсече ядосан Симеонов. Когато си подложен на някакъв виновен пост, би трябвало да си гледаш часовника и да си бърз, да гледаш да свършиш колкото се може по-полезна работа

Ненавиждам двама души - Елена Йончева и Делян Добрев. Станаха причина да потъне забвение и в мрачевина едно велико достижение на настоящето ръководство - че вдигнахме пенсиите с 24 на 100. Кога е станало това нещо?! Над 800 хиляди пенсионери са с нови пенсии. Всички медии бяха съучастници на това говорене. Че беше квалифициран един съвършен антикорупционен закон, някой видя ли го?, попита реторично Валери Симеонов. 

Известен съм с изискания си изказ, в Народното събрание с това съм прочут, похвали се вицепремиерът и на настояването на водещата, че времето изтича, той репликира: Ние подскачаме тук скок-подскок.....

На въпрос за ЕМКО Симеонов акцентира, че пратката, която чака на пристанището е трябвало да бъде изпратена. Какво като е ЕМКО, ника си вземат парите и да има фронт за тези 4 хиляди служащи да работят,  възмути се Симеонов. 

 Водещата му подмятна, че поради борбата с нощните заведения го назовават " повелителят на тишината ", на което Симеонов отвърна: Подигравки всевъзможни, значимото е, че отхвърлихме някаква работа.

/ПИК

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР