Кадър: БНТНай-малкото министърът на финансите трябва да поеме отговорност за

...
Кадър: БНТНай-малкото министърът на финансите трябва да поеме отговорност за
Коментари Харесай

Вигенин: Горанов трябва да поеме отговорност за хакерската атака в НАП

Кадър: Българска национална телевизия

Най-малкото министърът на финансите би трябвало да поеме отговорност за хакерската офанзива в Национална агенция за приходите. Изключителен е мащабът на офанзивата. Няма място за мънкане в Народното събрание, което видяхме през днешния ден. Няма потребност и от оправдания, че това се случва по целия свят.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия - новият зам.-председател на Народното събрание.

" Сигурността е обвързвана с киберпространството. А там ние не се оправяме. В една естествена страна оставката е нещо напълно разумно, от индивида, който носи отговорност. Мисля обаче, че Горанов отново ще мине сред капките. Очакваме решения от страна на ръководещите ", сподели още той. 

" При опцията за неограничени дарения ролята на президента е значима. Ще се окаже по този начин, че компаниите, които вземат участие в публични поръчки, посредством дарения ще си обезпечават още поръчки. Узаконява се корупцията. ГЕРБ се пробват служебно да завоюват на локалните избори. Ще подкрепим ветото на президента. Той не постанова несъгласие върху размера на дотацията, а по връзките на даренията от компании. Това е сериозен въпрос ", разяснява Вигенин. 

" Не беше изработен опит да включат Българска социалистическа партия в разискването за машинното гласоподаване. Машинно гласоподаване ще има и за локални, и парламентарни избори, когато имаме опция за парламентарно болшинство. Дори аргументът на ръководещите, че машинното гласоподаване е скъпо е несъответстващ, само че все пак този тип ще остане за президентски и европейски избори. Прозрачен избирателен развой ще има, ще го осигурим когато можем ", приключи Кристиан Вигенин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР