Кадър: БНТНационалната здравноосигурителна каса все още не заплаща PCR тестовете

...
Кадър: БНТНационалната здравноосигурителна каса все още не заплаща PCR тестовете
Коментари Харесай

Иван Маджаров: Здравната каса все още не заплаща PCR тестовете за коронавирус, а се правят хиляди на ден

Кадър: Българска национална телевизия

Националната здравноосигурителна каса към момента не заплаща PCR тестванията за ковид, а в страната се вършат с хиляди, регистрира в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз.

" В момента задаваме тези въпроси на НЗОК и ние от Лекарския съюз се питаме: Ако не ги е заплатила здравната каса, кой ги е платил? Или лечебните заведения и лабораториите са се бръкнали за тяхна сметка, или пациентите. Да контролираш зараза като оставяш лечебните заведения за своя сметка да тестват пациенти, или самите пациенти да си заплащат, заради това, че са обезпокоени за здравето си, да се тестват, не е правилно ", отсече той.

Маджаров счете, че на ден у нас се вършат 2500-3000 теста, а за май здравната каса е платила едвам 330 теста - за целия месец, за цялата страна.

" Това е в случай, че НЗОК е разчела средства за 2400 теста дневно. Кой ги поема? Тази тематика, продължена с другата: Как си купуват лечебните заведения скъпи защитни средства, по какъв начин си купуват дезинфектанти, слага доста въпроси, по тази причина самото изказване: Видите ли ние плащаме за активност на лечебните заведения, не е доста правилно, тъй като тази активност не се прави на поляна - нито прегледът, нито интервенцията. В момента безшумно и бавно лечебните заведения вървят надолу във финансовото си положение, на фона на това, че виждаме, че няма опасности от недостиг в НЗОК, а и събираемостта от здравни вноски върви добре ", уточни специалистът.

" Дойде времето, в което ние сами би трябвало да се пазим, да решаваме по какъв начин да пазим здравето си, тъй като има към този момент задоволително информация. Всеки, който има най-малко малко чувство за грижа към себе си и своето семейство - възрастни родственици, би трябвало да съблюдават дребни правила ", настоя шефът на Лекарския съюз.

По думите му в разгара на летния сезон здравната система по родното ни Черноморие е сложена напрегнат, без значение дали има COVID-19, или не.

" Във всички случаи когато имаме прилив на туристи, та е сложена под напън ", регистрира Иван Маджаров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР