Кадър: БНТНаблюдавахме едни задружни и осмислени мерки доста дълго време

...
Кадър: БНТНаблюдавахме едни задружни и осмислени мерки доста дълго време
Коментари Харесай

Доц. Михаил Околийски: Неразпространението на COVID-19 зависи от отговорността на всеки един от нас

Кадър: Българска национална телевизия

Наблюдавахме едни задружни и осмислени ограничения много дълго време по отношение на пандемията от ковид. Това, което следим в този момент, го одобряваме с известна доза паника, тъй като сходно разхлабване на ограниченията би могло да бъде в един подтекст на общество и хора, които не престават да упражняват протективно държание. Това съобщи за " Още от деня " доцент Михаил Околийски, СЗО.

По думите му увеличеното равнище на новозаразили се през последните дни отразява трендове на клъстерно разпространяване на вируса измежду хора, които за доста малко време са били инфектирани.

Доц. Михаил Околийски, СЗО: Новият термин, който употребява и СЗО, е втори пик, а не втора вълна. Този втори пик се следи в много страни по света.

Той уточни, че в столицата на Китай - Пекин, е въведено военно състояние, с цел да се спре разпространяването на вируса в това ново огнище. В момента международната пандемия е съсредоточена в Бразилия и в Латинска Америка, където са потвърдени 75% от новите случаи. Съединени американски щати също будят огромна паника, открои той.

Околийски подсети, че през цялото време СЗО предизвестява за огромните вреди, до които може да се стигне за доста малко време в страните със едва развити и недобре финансирани здравни системи като тези в Близкия Изток и Северна Африка.

Доц. Околийски изрази вяра, че пикът на нараснала заболеваемост в България ще бъде краткотраен. Такова заявление има от хората, които работят на терен в тези клъстери, твърдят, че се оправят със обстановката там. Околийски акцентира, че неразпространението на вируса зависи от отговорността на всеки един от нас.

Доц. Михаил Околийски, СЗО: Сега е моментът да се вгледаме в себе си и да се научим да упражняваме тази невзискателност, на която се научихме през месеците на изолираност. Да изведем някакъв смисъл от тази физическа изолираност от началото и да станем по-добри като хора, по-усъвършенствани като персони, а не стремително да се върнем към старите си практики отпреди това.

По отношение на вероятностите за откриването на ваксина, Околийски акцентира, че СЗО поставя старания " това научно откривателство да не се трансформира в съревнование ". Затова беше основан Пакт за взаимност, в който вземат участие множеството страни по света. Целта е всяка страна да има еднакъв достъп до ваксина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР