Кадър БНТМинистърът на финансите коментира нападките срещу него и каква

...
Кадър БНТМинистърът на финансите коментира нападките срещу него и каква
Коментари Харесай

Асен Василев: Хора се чувстват заплашени от мен, защото губят много пари, затова вадят стар компромат срещу мен

Кадър Българска национална телевизия

Министърът на финансите разяснява нападките против него и каква работа е приключил служебният кабинет.   Ние с икономическия министър много ясно декларирахме, че бихме останали да работим за България при доста ясни условия. Може би на някой не му харесва, че не одобрявам телефонни позвънявания, нареждания и работя със собствен екип. Водил съм доста борби в живота си и съм ги спечелил. Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Не съм взимал програмен продукт за новата си компания, безапелационен бе Василев.

Това, което ние завещаваме на бъдещото държавно управление е подготвена актуализация. Имаме 2 милиарда лв. събрани повече в бюджета. Те са над проекта, това е събираемост. Заложихме проект за тежка Коронавирус рецесия, като сме обезпечили пари за медиците и компаниите. Третото, което заложихме е актуализация на пенсиите ", похвали се финансовият министър.

По думите му не е редно МФ да дефинира каква да бъде пенсионната система на страната.

" Заварихме страната много зле. Започнахме да ревизираме огромните компании и започнаха да се заплащат огромни налози. Тръгваме отгоре-надолу – от компаниите, които са правили най-вече поръчки и имат най-вече пари в касите и нещата си пристигнаха на мястото ", регистрира той.

Министър Василев недоумява по какъв начин са възлагани публични поръчки, без да са обезпечени финансови средства. „ Какво значи да заобиколиш търгове за над 8 милиарда лв.? Спряхме течовете в страната и отсам идва и въпросът: Кой ни нападна? Става дума не за една персона, а за група от персони. Тези хора се усещат застрашени от мен, тъй като губят доста пари, по тази причина вадят остарял компромат против мен “, изясни Василев, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР