кадър: БНТКулминацията на честванията е тържествената заря-проверка в памет на

...
кадър: БНТКулминацията на честванията е тържествената заря-проверка в памет на
Коментари Харесай

В историческата местност Петрова нива отбелязват 118-ата годишнина от обявяването на Илинденско-преображенското въстание

кадър: Българска национална телевизия

Кулминацията на честванията е тържествената заря-проверка в памет на починалите герои.

Десетки родолюбци от цялата страна са в историческата околност Петрова равнища за честването на 118-ата годишнина от оповестяването на Илинденско-преображенското въстание

Тази духовна дата вечно ще свързва българите от Тракия и Македония, сподели в словото си президентът Румен Радев ", предава БНР.

" Моралният завет, който ни оставиха нашите предшественици, че свободата е само допустима когато си подготвен да вградиш в нейните темели самият себе си. Парещото перо на летописеца на въстанието Христо Силянов припомня и през днешния ден, че освободителната концепция изисква безусловно посвещаване, че поклонението пред саможертвата на най-достойните повелява всяко потомство да осмисля каква България остава на потомците ".

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР