Кадър: БНТКолко ще плащаме за парно и топла вода след

...
Кадър: БНТКолко ще плащаме за парно и топла вода след
Коментари Харесай

Проф. Атанас Тасев: До сега никой от потребителите на топлинна енергия не е бил ощетяван

Кадър: Българска национална телевизия

Колко ще плащаме за парно и топла вода след 1 юли 2020 година – повече или по-малко. Отговорът на този въпрос обърка хората и провокира премиера Бойко Борисов да заприказва за промяна на КЕВР. Първоначално се оказа, че парното скача с към 22%, а в следствие се оказа, че понижава приблизително с 14%. И двете изказвания се оказаха правилни – парното в действителност скача с към 22% по цени по отношение на настоящите сега, само че ще бъде по-евтино с към 14% по отношение на цените от юли предходната година.

Енергийният специалист проф. Атанас Тасев изясни пред Българска национална телевизия, че до 2004 година парното се е дотирало от страната през държавния бюджет. След това е въведена преференциална цена на електрическа енергия, която компенсира растежа на цената на парното. За това профила на измениение на цената на електрическа енергия съблюдава профила на газа. Разликата се заплаща от народа през цената на тока.

Проф. Атанас Тасев: Ако " Топлофикация-София " спре да действа, тогава няма да имаме нито ток, нито парно.

Той изясни, че няма прогноза, която да се сбъдне на 100%. Законодателят е планувал да се прави отплата в идващия регулационен интервал. До в този момент никой от потребителите на топлинна сила не е бил ощетяван.

Проф. Тасев сподели, че това, което е извадено от КЕВР като прогноза, е доста блико до това, което изваждат като прогноза референтните газови хъбове.

Проф. Атанас Тасев: И тук регулаторът си е приключил работата.

Той съобщи, че определянето на цената не е случайно. Има профилиран сметкоплан за сдруженията. Регулаторът работи като контролира, а не като регистриращ орган. Той работи в полза на потребителите, сподели специалистът.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР