кадър: БНТКакво се случва с организма ни, когато се разболеем

...
кадър: БНТКакво се случва с организма ни, когато се разболеем
Коментари Харесай

Вирусолог по БНТ: Голяма част от хората задържат антителата си поне 5 месеца

кадър: Българска национална телевизия

Какво се случва с организма ни, когато се разболеем от коронавирус? На този въпрос отговаря доц. Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Определено считам, че PCR пробата ще отстъпи на бързите проби. В нашия център се вършат валидации да се види каква е надеждността на даден бърз тест. Смея да настоявам, че бързите проби все още са едно положително решение ", разгласи тя по Българска национална телевизия.

ст от хората задържат антителата си най-малко 5 месеца това е, което споделя сега науката. Имунодефицитните положения са релативно редки, съвсем всички хора са със здрави имунитети, безапелационна е доцент Николаева.

През тези 10 месеца бяха направени колективи, които изследваха и откриха, че маската защищава и понижава риска в забележителна степен, изясни доцент Николаева.

Беше направено проучване и в закрито помещение какво се случва, в случай че има болен и здрав човек, които поддържат връзка. При помещение 10 кв.м, 3 м височина, другият човек има късмет да се болести едвам след 80 минути, в случай че е вярна вентилацията. Така че, има степен на риск, по тази причина се вземат ограниченията.

Около 40 млн. са неактивните случаи, от тях 29 индивида евентуално са повторили инфекцията. Част от тези случаи са проследени деликатно. Първият реинфектиран човек е китайски IT експерт, откакто оздравява, той посещава Испания и Латинска Америка по работа, след това се връща в Китай. Там има ужасно непоколебим надзор - всеки влизащ минава в двуседмична карантина, по-късно се изследва с PCR тест, който открива, че той още веднъж е реинфектиран, изясни експертът по отношение на риска от наново заразяване с рисковата зараза.

В Центъра по заразни и паразитни заболявания работим на лимита. Ние сме референтната лаборатория - при нас всекидневно идват по 600-700 проби и в огромната част от времето това се обработва още в същия ден, добави още специалистът.

Спасението е в създаване на доверие към това, което приказват специалистите. Абсолютен синхрон сред това, което споделят специалистите и политическите сили, и по този начин да се построи доверие в популацията, счита доцент Николаева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР