Кадър: БНТЕдин от инициаторите на протестите - Арман Бабикян обяви

...
Кадър: БНТЕдин от инициаторите на протестите - Арман Бабикян обяви
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Надявам се, че тази вечер в Евксиноград Гешев и Борисов ще могат да се разберат кой пръв да подаде оставка

Кадър: Българска национална телевизия

Един от основателите на митингите - Арман Бабикян разгласи в ефира на Българска национална телевизия, че митингите няма да срат, до момента в който не падне държавното управление.

" Днес са разнообразни няколко неща. Че още преди няколко дни поканихме хора от цяла България, тъй като другояче в по-голямата част от обитаемоте места претърпяват митинга по малкия екран. Възможността да дойдат тук е нещо, което ще събере хората от цялата страна. На 21-вия ден започнаха блокади в разнообразни места. Властта би трябвало да разбере, че хората нямат желание да я чакат дълго ", сподели той.

" Това, което направи държавното управление като ограничения, го разбирам като кръвопускане на болен от високо кръвно. Защото да режеш глави не е промяна на кабинета. Реформа на кабинета значи нов тип политика. Ние не виждаме такава. Борисов е сменял повече от 30 министри и това не е довело до никаква смяна до този миг. Раздаването на пари от нашите пари за жителите също не е нищо друго с изключение на замазване на очи. Надявам се, че тази вечер в Евксиноград господин Гешев и господин Борисов ще могат да се схванат кой пръв да подаде оставка ", добави Бабикян.

" Няма различен метод с изключение на промени в Конститутуцията, с цел да се извади прокуратурата от правосъдната власт. Няма различен метод полу- да се подаде оставка, полу- да не се подаде. Така че диалог по тази тематика няма по какъв начин да има с Борисов. Ковид епидемията е от месеци и ще продължи може би още месеци, тъй че не виждам връзката. Служебни държавни управления е имало доста пъти в България. Ако си спомняте това на Стефан Софиянски вкара валутния ръб в България и мисля, че това беше една от най-сериозните промени, върху чиято непоклатимост се крепим сега. Така че да не подценяваме служебните държавни управления. Ако са качествени, могат да свършат добра работа. 

Протестите ще продължат във всеки един месец до момента в който Борисов не си тръгне. Не виждам за какво целият свят би трябвало да споделя на Борисов, че е време да си върви. Всички градове в страната, всички градове в Европа. Единствено той наподобява не чува и избира да отиде във Враца пред 10-ина клакьори, докарани от ГЕРБ.

Посланието ми и към протестиращите и към ръководещите е, че властта произтича от жителите, а не жителите да произтичат от властта. Добре е да го чуе Борисов, с цел да не не помни, че това е народът, част от който трърди, че е и той. Когато беше държавното управление на Орешарски той сподели, че в случай че и против него стачкуват по този начин от дълго време да си е тръгнал. Е, не виждаме идентичен стандарт ", приключи Бабикян.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР