Кадър БНТДоц. Ангел Кунчев коментира тестовете за коронавирус и обяви

...
Кадър БНТДоц. Ангел Кунчев коментира тестовете за коронавирус и обяви
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ако имаме платнена маска, е хубаво да минем на по-висококачествена заради британския щам

Кадър Българска национална телевизия

Доц. Ангел Кунчев разяснява тестванията за ковид и разгласи какво би трябвало да вършим, с цел да се предпазим от новия английски вариант.  PCR тестът е златния стандарт, в случай че желаеме да сме сигурни, че не пускаме инфектиран през границата, то това е методът. Антигенните проби ги приложихме за жителите вътре в страната, тъй като са бързи и евтини. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев.

Здравният специалист удостовери пред Българска национална телевизия, че се чака трета вълна на ковид и това е естествения поход на пандемията.

Разхлабихме ограниченията доста гладко. Имаше незнайна правдивост преди разхлабването на ограниченията - в огромните вериги видяхме, че се струпват хора, а МОЛ-овете не бяха отворени. Искахме да прекратим обществения контакт в МОЛ-овете, а не извършването на покупки, каза главният държавен здравен контрольор. 

Никой не ни се бърка в решенията, само че чуваме какво се случва с стопанската система и какъв брой хора остават без работа, разкри доцент Кунчев работата на НОЩ. 

Има неща, които не можем да избегнем. Трябва да се вземат верните ограничения, с цел да се ограничи риска, разяснява още той идната трета вълна, написа Novini.bg. 

" С повече или по-малко заболели - изборите ще се проведат. Президентът имаше право да избере дата и се възползва от това. 4 април е надалеч, дано забележим какво ще стане ", заяви основният държавен здравен контрольор. 

" Имунизирането върви толкоз добре, с колкото ваксини разполагаме ", обясни доц. Ангел Кунчев.

" Никой не е обсъждал сигурността на " АстраЗенека ", имаше подозрение за възрастните хора, тъй като там е тествана дребна целева група ", разяснява той по отношение на възбраната на редица страни, имунизацията да се употребява за хора над 55 година възраст. 

Британският вариант е с 10-100 пъти повече централизация. Варианти ще има непрестанно - в случай че в този момент имаме отдалеченост 1.5, то би трябвало да преминем на 2.5, а в случай че имаме платнена маска, е хубаво да минем на по-висококачествена. 

Твърде рано е да се успокояваме, безапелационен бе доц. Ангел Кунчев. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР