Кадър: БНТДоналд Тръмп иска да бъдат извършени няколко екзекуции преди

...
Кадър: БНТДоналд Тръмп иска да бъдат извършени няколко екзекуции преди
Коментари Харесай

Тръмп иска да бъдат извършени няколко екзекуции преди да сдаде властта

Кадър: Българска национална телевизия

Доналд Тръмп желае да бъдат осъществени няколко изтезания преди да сдаде властта си като президент на Съединени американски щати. Това оповестиха от Министерството на правораздаването, които възнамеряват федерални изтезания на наказани нарушители преди 20 януари.

Демократът Байдън отхвърля смъртното наказване, само че републиканецът Тръмп наложи повторното въвеждане на изтезания на федерално равнище, оповестява Българска национална телевизия.

Въпреки че доста щати на Съединени американски щати извършват смъртното наказване, от 2003 година не е имало федерални изтезания. Оттогава смъртното наказване продължава да се постанова, само че не се извършва.

Юридическата борба за възобновяването на изтезанията стигна до Върховния съд във Вашингтон, само че държавното управление надви.

Първите три изтезания бяха осъществени посредством смъртоносна инжекция през юли във федерален затвор в Индиана.

Смъртното наказване понижава в Съединени американски щати. На доста места това е обвързвано с изменящото се публично мнение, само че и с възходящите компликации при набирането на веществата, нужни за смъртоносната инжекция. Освен това смъртното наказване води до продължителни и скъпи правни разногласия.

Според Информационния център за смъртното наказване до момента през 2020 година в Съединени американски щати са екзекутирани 15 души, 8 от които на федерално равнище.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР