Кадър БНТДобро дело извърши богат германец. 82-годишният Хорст Ешлер от

...
Кадър БНТДобро дело извърши богат германец. 82-годишният Хорст Ешлер от
Коментари Харесай

1 000 000 млн. за пострадалите от наводненията дари германец на 82 години

Кадър Българска национална телевизия

Добро дело извърши богат немец. 82-годишният Хорст Ешлер от Мюнстер на организацията Aktion Lichtblicke, която сега оказва помощ на жертвите от потопа в Германия, подари един милион евро за идеята. Радио " Антене Мюнстер " споделя, че пенсионерът се събрал със свои другари, с цел да обсъдят на каква стойност да бъде дарението. Числото 1 000 000 евро им се видяло положително, написа " Дойче веле ", представена от

Ешлер взел случилото се доста драговолно. " Тези хора, които изгубиха всичко… И си рекох: а аз и на следващия ден ще имам пари да си купя самун. “ Пенсионерът се доверил точно на упоменатата помощна организация, в която са обединени всички локални радиостанции в провинция Северен Рейн-Вестфалия, тъй като има вяра, че по този начин парите му с най-голяма сигурност ще доближат до най-засегнатите фамилии. 

Но това надалеч не е всичко. Успоредно с дарението си, Ешлер прикани своя обичан футболен клуб " Байерн Мюнхен " също да даде (повече) пари за потърпевшите. Досега тимът, дружно с сътрудниците си от Кьолн и колоса " Дойче Телеком ", подари 100 000 евро на потърпевшите посредством организацията Aktion Lichtblicke.

82-годишният немец счита, че това не е задоволително. " Не се стискайте. Знам, че не сте такива и че давате доста пари за щедрост. В сегашната обстановка обаче би трябвало да се бръкнете по-надълбоко ", упорства той. 

Ако " Байерн " подари един милион, Ешлер дава обещание да усили своето подаяние с цели 20%.

Пенсионерът от Мюнстер е прочут със своята благотворителност. През април тази година той подари 750 000 евро на зоологическата градина в Мюнстер и купи билети за зоопарка на 33 333 деца. тези дарения той е направил поради заричане, което е дал на починалата си брачна половинка, да се грижи за деца и за животни.

Междувременно от гранда " Байерн “ одобриха хвърлената ръкавица и усилиха дарението за жертвите на потопа на 1,1 милиона евро. Освен това приготвят благотворителен мач с " Шалке 04 " на " Фелтинс сцена ". Поне още един милион евро от предстоящите приходи също ще бъдат дарени за потърпевшите от наводненията.

Er hat es schon wieder getan! Horst Eschler ist ein Mensch, der andere an seinem Reichtum teilhaben lässt. Und der gern Gutes tut. Diesmal spendete der Rentner aus Münster eine Million Euro seines Vermögens für die Opfer der Flutkatastrophe in Deutschla…
— Sport (@SportbyRTL)
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР