Кадър: БНТДжо Байдън започна да коментира първите си стъпки като

...
Кадър: БНТДжо Байдън започна да коментира първите си стъпки като
Коментари Харесай

Байдън: Съединените щати са готови отново да бъдат глобален лидер

Кадър: Българска национална телевизия

Джо Байдън стартира да разяснява първите си стъпки като президент. В серия изявленията той акцентира на най-важното:

Новоизбраният президент Джо Байдън съобщи през днешния ден, че Съединените щати са подготвени още веднъж да бъдат световен водач, съобщи Франс прес.

Той показа на брифинг в своя град Уилмингтън, щата Делауер, дипломатическия екип и екипа по националната сигурност в бъдещото държавно управление.

" Това е екип, който отразява обстоятелството, че Америка се завърна, подготвена да бъде лидер на света, а не да се отдръпва от него ", съобщи Байдън, предава Българска телеграфна агенция.

Бъдещият държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че никоя страна не може да реши сама международните проблеми и за задачата е належащо интернационално съдействие.

" Искам да ви кажа, че Америка се завърна, мултилатерализмът се завърна, дипломацията се завърна ", сподели на собствен ред определената от Байдън за непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предизвести, че задачата ще бъде сложна.

" Трябва да прегрупираме и подновим съюзите на Америка, да изградим още веднъж и укрепим институциите на националната сигурност и външната политика, които подсигуряват нашата сигурност и пазят националните ни ползи ", сподели тя.

Байдън напомни решимостта си да се бори против климатичните промени, представяйки бъдещия си специфичен делегат в този сектор Джон Кери. " Не недооценявам и за секунда обстоятелството какъв брой ще е мъчно да спазя смелите задължения, които поех в битката против климатичните промени. Но в същото време никой не би трябвало да подценява и за секунда решимостта ми да го направя ", сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР