Кадър БНТЧленове на GOP в Камарата на представителите на САЩ

...
Кадър БНТЧленове на GOP в Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

Конгресмените призоваха Байдън да изпрати войски в Украйна

Кадър Българска национална телевизия

Членове на GOP в Камарата на представителите на Съединени американски щати написаха до президента Джо Байдън, призовавайки за поддръжка на Украйна посредством разполагане на американски войски и изпращане на оръжие в отговор на заканите от Русия.

Според Defense News, в писмото, подписано от Майк Роджърс и Майк Търнър, членове на комитета за защита и стратегическите сили, се отбелязва „ неотдавнашното скупчване на съветски войски на украинската граница “, оповестява finanz.ru.

„ Призоваваме вашата администрация да предприеме незабавни дейности, с цел да обезпечи поддръжка за Украйна под формата на разузнаване и оръжие “, се споделя в писмото.
„ Ние също по този начин призоваваме вашата администрация да откри военно наличие на Съединени американски щати в Черно море, с цел да предотврати съветска инвазия “, пишат републиканците, добавяйки, че Съединени американски щати „ не могат да пренебрегват продължаващите закани на Русия за интернационалното право и териториалната целокупност на Украйна “.

„ Освен това ви призоваваме неотложно да обмислите опцията за съответно военно наличие на Съединени американски щати в района и започване на продан на разследваща информация сред Съединените щати и Украйна, с цел да предотвратите по-нататъшна ескалация на обстановката “, цитира зов Defense News. от конгресмени.

Washington Post заяви предходната седмица, базирайки се на американски и европейски представители, че съветските войски още веднъж заемат позиции покрай Донбас. Два дни по-късно Politico популяризира сателитни фотоси, направени от Maxar Technologies, на които анализаторите на Jane разпознават скупчване на военна техника, в това число танкове, покрай град Елня, област Смоленск, на към 250 км от границата с Украйна.

Близо до Брянск и Курск западни специалисти видяха оборудването на 4-та танкова дивизия на Русия, в това число самоходни артилерийски установки.
Украинското министерство на защитата оцени във вторник броя на съветските сили, ситуирани покрай границата и в Крим, на 90 000 души, като добави, че Москва от време на време усилва броя на военните, с цел да " поддържа напрежението " в района и да упражнява политически напън.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова събитията подправена акция, проведена от американските медии. Според нея в цяла Русия е изстрелян " същински информативен залп ".
Прессекретарят на президента Дмитрий Песков сподели, че Русия придвижва войски през нейна територия и не заплашва никого. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР