Кадър: БНТАмериканският президент Джо Байдън подкрепи усилията на Япония да

...
Кадър: БНТАмериканският президент Джо Байдън подкрепи усилията на Япония да
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви подкрепата си за Япония заради олимпиадата

Кадър: Българска национална телевизия

Американският президент Джо Байдън поддържа напъните на Япония да организира " безвредна и сигурна " Олимпиада тази година, след слуховете за анулация на Игрите заради пандемията от ковид.

Японският министър председател Йошихиде Суга, посрещайки Байдън като негов първи задграничен посетител, съобщи, че страната прави всичко допустимо, с цел да се приготви за Летните олимпийски игри.

" Както загатнах първоначално, показах решимостта си да бъда хазаин на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, като знак на световното единение на фона на ново огнище на ковид. Япония ще продължи деликатно и задълбочено да се приготвя за семейството на игрите в Токио това лято ", сподели Суга.

100 дни до Олимпиадата в Токио - 70% от японците са за ново отсрочване

В взаимно изказване по-късно се сподели, че Байдън " поддържа министър-председателя Суга и напъните му да организира безвредна Олимпиада и Параолимпиада това лято. И двамата водачи показаха своята горделивост в американските и японските спортисти, които са упражнявали за Игрите и ще се състезават в най-хубавите обичаи на олимпийския дух ", се споделя в известието.

Летните олимпийски игри би трябвало да започват през юли, като ще има единствено японски фенове по трибуните, откакто към този момент бяха отсрочени с година заради пандемията.

В петък уредниците оповестиха, че са отменили още един кръг от щафетното предаване на олимпийския огън в Япония – третият, който бе обиден от взрив на инфектирани, като съревнование БМХ свободен жанр, планувано за 24 и 25 април, ще бъде отсрочено.

Тоширо Никай, народен представител от ръководещата либерално-демократична партия, провокира ужас с мнението си, че Олимпиадата би трябвало да бъде анулирана.

" Ако разпространяването на болестта обхване и Олимпиадата, не знам дали има смисъл от провеждането ѝ ", разяснява Тоширо Никай.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР