Кадър БНТ Вчера Националната референтна лаборатория към Центъра е доказала

...
Кадър БНТ Вчера Националната референтна лаборатория към Центъра е доказала
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Изолиран е нов грипен щам - Виктория


Кадър Българска национална телевизия

Вчера Националната референтна лаборатория към Центъра е потвърдила в четири проби от област Сливен нов вариант на вирус от група Б - "Виктория ". От 300 изследвани проби има 100 позитивни резултата, което приказва за епидемиологично разпространяване. 84% са група Б, което е изненадващо - по-голяма част са вариант "Ямагата ". 12 варианта са група "А ". Това съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Наблюдава се затруднение при група Б, което визира Централната нервна система. Проф. Кантарджиев прикани шефовете на лечебни заведения да имат подготвеност в неврологичните отделения за приемане на такива случаи.

Области със повишени данни за болести - София, Пловдив, Благоевград, Сливен и Бургас. Там би трябвало да се наблюдават деликатно инструкциите на Центъра по заразни и паразитни заболявания, сподели Кантарджиев.

По думите му би трябвало деликатно да се следи бурното начало на грипа, да не се подценяват признаците и да се търси здравна помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР