Кадър: БНТРано влязохме в карантинен период, късметлии сме, че не

...
Кадър: БНТРано влязохме в карантинен период, късметлии сме, че не
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Здравната ни система продължава да не е готова да посрещне огромен наплив от хора

Кадър: Българска национална телевизия

" Рано влязохме в карантинен интервал, късметлии сме, че не сме в центъра на Европа и тук няма доста бизнеси, няма доста полети, надлежно коронавирусът влезе последователно у нас, само че виждаме, че не ни подминава и няма да ни подмине. Здравната ни система, за жалост, не е подготвена и продължава да не бъде подготвена да посрещне голям напор от хора, които по едно и също време ще потърсят здравната система ". Това съобщи в студиото на Сутрешен блок ръководителят на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев.

Д-р Хасърджиев беше безапелационен, че не леглата избавят човешки животи, а положителната организация, защитните ограничения, информирането на популацията, в това число опцията хората да имат достъп до доктор, без да се постанова да чакат по опашки.

Много българи пушат, демонстрират резултатите от национално представително изследване за използването на тютюневи и обвързваните с тях произведения по поръчка на Националната пациентска организация, сподели доктор Хасърджиев.

Редица такива изследвания, правени досега, удостоверяват тази взаимозависимост. Бихме могли да кажем, че най-малко 40% от българите са устойчиви пушачи. За последните 10 години броят на пушачите не понижава, уточни той.

По думите му огромна част от хората осъзнават рисковете или най-малко знаят за тях.

Хасърджиев призна, че би трябвало да бъде изменен методът, по който се поддържа връзка с хората, защото е реалност, че всички страни в Европа имат положителни триумфи в битката с тютюнопушенето, до момента в който България, която е най-бързо изчезващата нация, с най-болно население и страната, в която не се прави нищо в тази посока.

Тревожното е, че към 20% от пълнолетните към този момент са твърди пушачи, сподели още доктор Хасърджиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР