Кадър: БНТНие правим скеле и по едно време големият син,

...
Кадър: БНТНие правим скеле и по едно време големият син,
Коментари Харесай

Работник на площадка Радиана за инцидента: Вината е на техниците, друго нищо не е, ако ще да ме изгонят от фирмата

Кадър: Българска национална телевизия

" Ние вършим скеле и по едно време огромният наследник, който работи с мен, вика - слизайте долу, че загивам. Обърнах се - какво става?! Арматурата потегли. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя не беше закрепена въобще. Но това е единствено по виновност на техниците! Друго нищо не е, в случай че ще да ме изгонят от компанията! ".

Това описа пред камерата на Българска национална телевизия един от служащите, станали директни очевидци на вчерашния случай край Козлодуй, при който починаха двама, а други двама пострадаха. Площадката, на която се случи нещастието, е в стадий на създаване, а по-голямата част от служащите са от село Долни Цибър. Всяка заран дребен бял бус идвал, с цел да ги закара до работа.

Един от потърпевшите служащи, който към този момент си е у дома, е в потрес. 32-годишния Филип е татко на 3 деца, работел на строителната площадка с трудов контракт, изцяло законно, увери брачната половинка му. Опитал се да помогне на другите затиснати по време на случая. " Представете си, 70 тона да паднат върху вас, в някакъв трап и вие се борите за живота си. Той е оживял и е излязъл от там. Не може да се движи, не може да стане, естествени битови потребности няма по какъв начин.. ", твърди Изабела Славкова, брачна половинка на потърпевшия Филип. Баща му Борислав Фоков добавя: " Като приказва, той единствено плаче. Той е вътре на легло От време на време се сеща за своите другари и единствено плаче. "

Междувременно основният прокурор Сотир Цацаров е упълномощил на следователи от Национална следствена служба да извършат дейности по следствието на аргументите за случая с двама починали на територията на АЕЦ " Козлодуй ", оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Вчера, към 10 ч., на строяща се площадка ДПРAO " Рaдиaнa " зa ниcкo и cрeднoaктивни рaдиoaктивни oтпaдъци, при осъществяване на cтрoитeлнo-мoнтaжни действия починаха двaмa рaбoтници, а други двама бяха ранени, като единият е настанен за лекуване в здравно заведение.

От прокуратурата прецизират, че досега е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност. То е под наблюдението на Окръжна прокуратура- Враца. Извършени са първичните дейности по следствието - оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи за определяне на аргументите за гибелта на двама служащи и е конфискувана документи от голяма важност за следствието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР